Venaröd Förlag

Agrostis capillaris

Kommande böcker

Bygden Högås, Vedåka med flera byar
– Inger Davidsson
Utgivning december 2015.

Under arbete:

Boken om Giraldos Brothers – Skandinaviens djärvaste lindansare
Ett samarbete med Södertext förlag.
Kommer våren 2016.

Dan och det åttonde underverket
– Mia-Maria Lindberg
Kommer våren 2016.

Förlaget startades 2014 och är beläget i den lilla byn Venaröd, på landsbygden utanför Hörby, nära Linderödsåsen. Venaröd är uppkallat efter en grässort, rödven (Agrostis capillaris).

Venaröd Förlag samsas med Telegrafstationen i en gammal skånelänga, vid väg 1077. Vi kör inte på motorvägarna. Vi håller oss till de sekundära och tertiära länsvägarna, de som inte plogas lika ofta. Vi tycker också om poesi. Och framför allt böcker.

Att driva ett förlag är ingen lysande affärsidé, kanske är det till och med rena dårskapen. Men drivkraften är kärleken till litteraturen, till böcker, och helst då tryckta sådana. När jag bestämde mig för att bli förläggare var en av anledningarna att jag själv ville ge ut min bok »Varv«. Efter att under ett femtontal år ha samarbetat med stora som små förlag – i egenskap av formgivare, redaktör och författare – och dessutom ha varit delägare i 668 Förlag, ansåg jag att jag hade tillräckligt mycket erfarenhet av branschen för att bli min egen.

Förlagets böcker säljs via nätbokhandeln, distribueras av Publit och finns att beställa hos Bokrondellen. Du kan också köpa böckerna direkt från oss – och då blir det billigast! Gör det via vår webbshop eller skicka ett mail till books@venarodforlag.se

Och nej, vi har tyvärr – för tillfället – varken tid eller resurser till att läsa obeställda manus.

Tomas Klas Ekström
Venaröd 2014-11-05